Günün Haberleri | Hava Durumu | Nöbetçi Eczane |      İş İlanı | Künye | İletişim
 

FIRTINA VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILDI


▌ Çorlu'da Haber | www.corludahaber.com

FIRTINA VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILDI
Haber Yayın Tarihi: 11-12-2021 09:13

Meteoroloji'nin son hava durumu raporunda Marmara Bölgesi için sarı kodlu uyarıda bulunuldu. 

FIRTINA VE SAĞANAK BEKLENİYOR
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde batısı ile gece saatlerine kadar doğusu olmak üzere bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Yalova çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

CUMARTESİ FIRTINA, PAZAR KUVVETLİ SAĞANAK
Fırtınanın cumartesi sabah saatlerinde etkisini azaltması, akşam saatlerinden sonra tekrar kuvvetlenmesi ve Pazar günü akşam saatlerine kadar etkili olması beklenirken Pazar günü 25-50mm yağış bekleniyor

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve Güneybatı (Lodos), Cumartesi öğleden sonra Güneydoğu (Keşişleme) yönlerden orta kuvvette, sabah saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Cuma akşam saatlerinde kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum, kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Pazar günü Tekirdağ genelinde beklenen sağanaklarda 25-50mm yağış düşmesi bekleniyor.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın; Bölgenin batısı ve güneydoğusunda sabah saatlerine kadar güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇATI UÇMASI, AĞA. VE DİREK DEVRİLMESİNE DİKKAT:
Rüzgârın güney yönlerden fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Cumartesi sabah saatlerinde etkisini azaltacak fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde tekrar kuvvetleneceği tahmin ediliyor.

| Haber Merkezi |
Sponsor

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


DİĞER HABERLER


Copyright © 2014 Çorluda Haber Tüm Hakları Saklıdır.

Çorlu'da Haber. Gerçek, tarafsız haber. Çorlu Haber

Sitemizde bulunan harici linkler sponsor/ilan olarak belirtilmektedir.
www.corludahaber.com

 
Çorlu'da Haber Kırklareli Haber