Günün Haberleri | Hava Durumu | Nöbetçi Eczane |      İş İlanı | Künye | İletişim
 

Diş Kliniğinizdeki Döner Aletlerin Bakımı İçin İpuçları


▌ Çorlu'da Haber | www.corludahaber.com

Diş Kliniğinizdeki Döner Aletlerin Bakımı İçin İpuçları
Haber Yayın Tarihi: 20-12-2021 20:10

Döner aletlerin satın alınması diş kliniğiniz için hem önemli hem de gerekli yatırımlardan biridir. Tabi ki endo motor fiyatları, anguldruva fiyatları, dental ünit fiyatları ya da döner alet fiyatları finansal bilançolarımızı doğrudan etkileyen unsurlardır. Ancak bu cihazların bakımı da maliyetlerimiz ile yakından ilintildir. Bu nedenle, klinikte angldruvaların, türbinlerin ve el aletlerinin doğru bakımı için izlemeniz gereken yollar önem arz eder. Bu ipuçları ile diş kliniğinizde doğru çalışmalarını sağlayacak, kullanım ömürlerini uzatacak ve onarımları ve buna bağlı masrafları azaltacaksınız. Ancak her şeyden önce, AC, türbin veya el aleti üreticisinin göstergelerini her zaman dikkate almanız çok önemlidir. Çünkü farklı markalar arasında bakım çoğu zaman değişiklik göstermektedir.

 

Diş hekimliği uygulamaları için tüm döner aletler için ortak olan temel bakım aşağıdaki gibidir:

 

Temizlik ve Sterilizasyon: Dönen aletlerinizi düzenli olarak temizleyin. Tercihen her kullanımdan sonra, sterilize edilmemiş olsa bile, bu maksimum hijyeni garanti edecek ve böylece çapraz kontaminasyonu önleyecektir. 

 

Yağlama: Temizlik için angldruva kullandıysanız, hemen cila macunu ile yağlamalısınız. Temizleme macununu oluşturan partiküller, aşındırıcı güçleri nedeniyle angldruva başlığının mekanizmalarına nüfuz ederek erken mekanik aşınmaya neden olabilir.

 

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

 

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

| Haber Merkezi |
Sponsor

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


DİĞER HABERLER


Copyright © 2014 Çorluda Haber Tüm Hakları Saklıdır.

Çorlu'da Haber. Gerçek, tarafsız haber. Çorlu Haber

Sitemizde bulunan harici linkler sponsor/ilan olarak belirtilmektedir.
www.corludahaber.com

 
Çorlu'da Haber Kırklareli Haber