Günün Haberleri | Hava Durumu | Nöbetçi Eczane |      İş İlanı | Künye | İletişim
 

Kimsenin Hakkında Konuşmadığı Sporcular


▌ Çorlu'da Haber | www.corludahaber.com

Kimsenin Hakkında Konuşmadığı Sporcular
Haber Yayın Tarihi: 12-05-2021 15:57

Spor dünyası dediğimizde çok geniş bir yeri kapsadığımızı düşünmemiz gerekiyor. Tabi sadece hayatını tek bir sporu takip etmeye ayıran birisi için bu çok da geçerli değildir. Örneğin futbol ile ilgili olan birisine boks hakkında açıklama yapmanız çok da mümkün olmayacaktır.

Bunun yanında bazı ülkeler de bazı sporlara olduğundan fazla bir ilgi vardır. Avrupa kıtasının tamamında futbol en popüler sporken, Amerika’da basketbol, Amerikan futbolu gibi sporlar daha da önde gelmektedir. Asya kıtasına gidildiğinde bu iki sporun da esamesinin olmadığı yerler bulunmaktadır. Bu olay o sporu yapan isimlerin ülkemiz dahil olmak üzere çok fazla konuşulmaması anlamını taşıyor. 

Başarı Elde Eden Hakkında Konuşulmayan Sporcular

Ülkemizde neredeyse her spora bir ilgi bulunuyor. Futbol en popüler spor olsa da diğer sporlar amatör olarak kabul edilip, yapılmaya devam ediyor. Ülkemizde bunun olması insanların çok ciddi başarılar elde etmelerine rağmen çok fazla gündem olmasının önüne geçiyor. Bu konuda dikkat çeken bazı isimler aşağıda ki gibidir. 

Yasemin Adar 

2021 yılında spor için en önemli yıllardan birisi olacak. 2020 yılında pandemi sebebiyle ertelenen olimpiyat oyunları büyük bir aksilik olmaması halinde Tokyo’da düzenlenecek. Burada yer almak için milyonlarca sporcu yarışmalara devam ediyor. Bu konuda ülkemizi orada temsil etmek isteyen sporcularda bulunuyor. 

Yasemir Adar, ülkemizi olimpiyat oyunlarında güreş branşında temsil etme hakkı kazandı. Tokyo Dünya Eleme Turnuvasına bunun için katılan güreşçimiz 76 kiloda rakibini yarı finalde yenmeyi başararak bunu elde etmiş oldu. 

Masal Oran

Artistik buz patenini bir çoğumu TRT’de ilk defa izleme şansına sahip olmuşuzdur. Birçoğumuzun hayretler içerisinde izlemiş olduğu bu sporu ülkemizde Altın Kitap’a girecek kadar iyi bir şekilde yapan bir sporcumuz var. İsmi Masal Oran, 2010 doğumlu ve sadece 11 yaşında bir kız çocuğudur. Ama başardıkları yaşının çok kat be kat üzerinde yer alıyor. İtalya’nın Folgaria kentinde düzenlenen Avrupa Buz Pateni yarışmasında kendi yaş gurubunda altın madalya kazanmayı başardı. 

2019 ve 2020 sezonunda Slovenya, Bulgaristan ve Sırbistan’da yapılan tüm müsabakalarda başarılı sonuçlar elde etmeyi başardı. Yaptığı işten sonuna kadar keyif olduğu görülen küçük kızımız aldığı başarı ile birlikte 26 yıldır tutulan Golden Book’a adını yazdırmayı başardı. Bu başarı ülkemiz adına bir ilkin yaşanmasını da sağlamış oldu. Hedefinin olimpiyat olduğunu söyleyen başarılı sporcunun önünde uzun bir yol var. 

Emre Sakçı 

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yüzme sporunun çok geride kalması gerçekten enteresan bir durum diyebiliriz. Ama yine de başarılı bir çok sporcumuz bulunuyor. Emre Sakçı’da bunlardan birisi olarak dikkat çekiyor. 2020 yılında yapılan International Swimming League’de yarışan sporcumuz 50 metre kurbağalama da elde ettiği 25.29’luk derecesi ile tarihin en iyi ikinci zamanını yapmayı başardı. Yüzme anlamında alınan bu başarı ülkemizde başarılı yüzücülerin çıkmasının teşvik edilmesi anlamında büyük önem taşıyor. 

Takımlarımız Kazanıyor

Ülkemizde spor denildiğinde akla ilk futbol ve ardından da basketbol geliyor. Ancak bunların dışında kalan birçok spor milli takımımız önemli başarılar elde ediyor. Burada yer alan sporcularımızı yazmak yerine başarılı takımlar hakkında sizlere bilgi verebiliriz. Parimatch gibi sitelerde dahi bu sporcuları ve sporları görmek dahi bazen sürpriz oluyor. 

Kadın Ritmik Jimnastik Grup Milli Takımı Avrupa şampiyonu oldu. 2 çember 2 labut alenetinde bunu başaran takımımız hakkında çok fazla konuşulduğunu göremiyorsunuz. 

Taekwondo milli takımımız, Zegreb’de düzenlenen turnuvada takım olarka 4 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya alarak Avrupa şampiyonu olmayı başardı. 

2020 yılında bir başarı da jimnastik milli takımımızdan geldi. Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak takım olarak katıldığımız şampiyonayı altın madalya alarak kapattılar. 

Merve Tuncel

Milli yüzücülerimizden birisi olan Merve Tuncel, girdiği yarışmada dünya gençler rekoru kırarak altın madalyanın sahibi olmayı başardı. Kadınlar 1500 metre serbest stilde mücadele eden sporcumuz aldığı 15:45.29’lul derece ile bu alanda dünya rekorunun sahibi oldu. Kısa kulvar dünya gençler rekoru bu başarı ile ülkemize geçmiş oldu. 

İlke Özyüksel

Birçok insanın belki de hiç duymadığı bir spor bulunuyor. Pentatlon olarak bilinen bu yarışma birçok sporu içerisinde barındırıyor. Bir sporcunun burada yer alması onun adına çok büyük başarı olarak kabul ediyor. Bunu tamamlamak ve hatta kazanmaksa özel bir tebriki hak ediyor.

U24 Avrupa Şampiyonasında ülkemizi bu sporda İlke Özyüksel temsil eti. Bu yarışmada altın madalyaya topladığı 401 puanla elde eden sporcumuz bunuz yaparken yüzme, eskrim, binicilik ve laser run sporlarının tamamında başarı elde etmeyi başardı. 

Kayra Sayit

Judo ülkemizde en çok sevilerek yapılan sporlar arasında yer alıyor. Salgın nedeniyle bu spordan birçok turnuva önceden ertelenmişti. Budapeşte’de yapılan turnuvaya birçok sporcumuzla birlikte katıldık. 78+ kiloda ülkemizi temsil eden Kayra Sayit ülkemiz adına altın madalyanın sahibi olan isim oldu. Bu altın madalya bu turnuvada elde ettiğimiz ikinci altın olarak kayıtlara geçti. 

Paralimpik Masa Tenisi Takımımız

Paralimpik belki de bu yazıda en özel yeri hak eden sporcularımızı barındırıyor. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda yer almak için Mısır’da düzenlenen turnuvaya birçok sporcumuz katıldı. Bu turnuvada toplamda 7 madalya elde etmeyi başardık. 1 altın, 4 gümüş ve 2 bronz ile bu turnuvayı kapatmayı başardık. Paralimpik masa tenisçilerimiz bu başarı ile isimlerini olimpiyatlara yazdırma yolunda önemli bir virajı geçmiş oldu. 

| Haber Merkezi |
Sponsor

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


DİĞER HABERLER


Copyright © 2014 Çorluda Haber Tüm Hakları Saklıdır.

Çorlu'da Haber. Gerçek, tarafsız haber. Çorlu Haber

Sitemizde bulunan harici linkler sponsor/ilan olarak belirtilmektedir.
www.corludahaber.com

 
Çorlu'da Haber Kırklareli Haber