Günün Haberleri | Hava Durumu | Nöbetçi Eczane |      İş İlanı | Künye | İletişim
 

DİYETİSYEN ASLAN ‘’KURBAN ETİNİ MUTLAKA DİNLENDİRİN’’


▌Diyetisyen Bircan Aslan, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Çorlu'da Haber | www.corludahaber.com

DİYETİSYEN ASLAN ‘’KURBAN ETİNİ MUTLAKA DİNLENDİRİN’’
Haber Yayın Tarihi: 10-08-2019 10:17

‘’Kurban Bayramı’nın yılda bir defa olmasından dolayı et tüketimi ve bunun yanı sıra tatlı tüketimi de artmaktadır’’ diyen Diyetisyen Bircan Aslan, özellikle diyabet hastalarının şeker tüketiminde aşırıya kaçmamasını ve hipertansiyon,kalp-damar hastalıkları ile bunun gibi kronik hastalıkları olan bireylerin de eti kontrollü bir şekilde tüketmesini söyledi.

Bayramda kilo almak istemeyenler ve sağlığını önemseyenler için Dyt. Bircan Aslan’ın önerileri:

Kurban Etini Mutlaka Dinlendirin ve Doymuş Yağlarından Arındırın

Sindirimi en zor besinlerden biri olan kırmızı et, kesimden sonra çok sert olduğu için hazımsızlık ve gaz problemlerine yol açar. Mide problemleri yaşamamak için kurban etlerini en az 24 saat dinlendirmeniz gerekmektedir.Etler, mutlaka kendi yağında pişirilmeli,ilave yağ eklenmemelidir.

Etleri Küçük Poşetlere Koyarak Buzdolabında Saklayın

Etler;büyük parçalar halinde değil ancak kıyma,kuşbaşı gibi küçük parçalara ayrılıp buzdolaplarının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır.Buzdolabında en fazla 3 gün,derin dondurucuda ise en fazla 3 ay saklanmalıdır.Çözünen et hemen pişirilmeli,tekrar dondurulmamalıdır.

Zeytinyağlı Sebze ve Salata Ağırlıklı Sofralar Hazırlayın

Kurban Bayramı'nda et olmazsa olmazınız; fakat etler, C ve E vitamini içermezler.Bu nedenle etlerin mutlaka sebzelerle birlikte pişirilmesi veya yanında C vitamininden zengin sebze yemeği ve bol salata ile tüketilmelidir.Bu yöntem hem besin çeşitliliğini sağlar hem de C vitamini ette bulunan demirin emilimini arttırır.

Şerbetli Tatlılar Yerine Sütlü Tatlılar ve Meyve Tercih Edin

Et dışında şeker,çikolata ve tatlı tüketimine de dikkat edilmelidir.Şerbetli tatlılar,şekerlemeler ve çikolatalar kan şekerini ani yükselttikleri gibi yağ depolanmasını da hızlandırır.Olabildiğince bunlardan uzak durulmalıdır.Onların yerine sütlü tatlı,dondurma,meyve veya bitter çikolata tercih edilmelidir.Tabiki porsiyon kontrolünde.

Günde En Az 2,5 Litre Su Tüketin

Bayram boyunca saatte 1 bardak su tüketmek, sindirim sistemini düzenleyerek, mide ağrısı, gaz ve kabızlık sorunları yaşamanızı engeller. Gün boyu aralıklarla ve düzenli su içtiğiniz sürece tokluk hissi sağlayacak ve fazla yemek yemenizi önleyecektir.

Yemekten Sonra Yürüyüşe Çıkın

Bayram boyunca öğleden önce veya akşam saatlerinde mutlaka 45-60 dakika yürüyün. Böylelikle bayram tatilini kilo almadan tamamlayabilirsiniz.

| Haber Merkezi |
Sponsor

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


DİĞER HABERLER


Copyright © 2014 Çorluda Haber Tüm Hakları Saklıdır.

Çorlu'da Haber. Gerçek, tarafsız haber. Çorlu Haber

Sitemizde bulunan harici linkler sponsor/ilan olarak belirtilmektedir.
www.corludahaber.com

 
Çorlu'da Haber Kırklareli Haber