Günün Haberleri | Hava Durumu | Nöbetçi Eczane |      İş İlanı | Künye | İletişim
 

BAŞKAN TURAN ''TÜRKİYE OLARAK ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATMALIYIZ''


▌TÜRKONFED ve TRAKYASİFED’in desteğiyle, ÇİSAD ev sahipliğinde Çorlu’da düzenlenen Enerji Verimliliğinde Yeni Yaklaşımlar toplantısında konuşan TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, “Türkiye olarak enerji verimliliği seferberliği başlatmalıyız” dedi. Çorlu'da Haber | www.corludahaber.com

BAŞKAN TURAN ''TÜRKİYE OLARAK ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATMALIYIZ''
Haber Yayın Tarihi: 29-01-2019 08:57

Çorlu - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) ve Trakya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (TRAKYASİFED) desteği, Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği (ÇİSAD) ev sahipliğinde Çorlu’da, Enerji Verimliliğinde Yeni Yaklaşımlar toplantısı düzenlendi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen konferansa Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Ticaret Odası Başkanı İzzet Volkan, AK Parti 26. dönem milletvekili iş adamı Metin Akgün ve çok sayıda iş dünyasından isim katıldı. Yapılan konferansta ilk konuşmayı Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Ayan yaptı. Ayan, “ÇİSAD 2002 yılında 7 sanayicinin bir araya gelerek ve özverili çalışmalarıyla kurulmuştur. Derneğimiz ekonominin gelişimi anlamında birçok ortak girişimlerde bulunmuştur. ÇİSAD, 29 federasyon 244 dernek 25 bin iş insanı ve 40 bin firmayı barındıran TÜRKONFED’in bir parçasıdır. Türkiye’de enerji tüm işverenlerin çalışanların kısacası halkın en büyük sorunudur. Enerji geleceğin en belirleyici unsurlarından birisidir. Türkiye enerji ithalatımızın toplam ithalatımızdaki payı  toplam yüzde 16’dır. Ülkemizde enerji tüketiminde sanayinin payı yüzde 40, konutlarda yüzde 32 ve ulaştırmada yüzde 20’dir. Tekirdağ ili sanayi elektriğinde ise 5’inci sıradadır” dedi.

KAYNAKLARIMIZI ÇOK VERİMLİ KULLANMAMIZ GEREKİYOR

Çorlu Ticaret Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, yaptığı konuşmada, enerjinin verimli kullanılmasının önemini anlattı. Volkan, “Bugün Trakya’nın en büyük iş örgütü olan Çorlu Ticaret Odası Başkanı olarak hepiniz konferansa hoş geldiniz diyorum. Böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığımız için ayrıca gururluyuz. Bugün konu başlığımız enerji verimliliği biz bildiğiniz üzere ülke olarak imkanları çok geniş çok fazla kuvvetli sermayesi olan bir ülke değiliz. Dolayısıyla kaynaklarımızı çok verimli kullanmamız gerekiyor. Rekabette öne çıkıp maliyetlerimizi düşürmek anlamında enerji ana girdilerimizden biri olması bakımından önem arz ediyor. Bu konuda ülke olarak istediğimiz düzeyde değiliz. Daha fazla yatırım yapmamız daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Her geçen gün üretilen ürünlerde enerjinin ağırlığı artıyor. Enerjinin maliyeti artıyor, bugün verimlilik adına yapılan yatırımlarında geri dönüşümü oldukça kısa oluyor. Gönül ister ki sadece iş dünyamızda değil toplumun her kesiminde sadece enerji değil her konuda verimliliğin ön plana çıktığı, tartışıldığı ve önceliğimiz haline geldiği dönemleri hep beraber yaşarız. İhracat yapacaksak bizim rakibimiz Türkiye’deki firmalar değil bizim uluslararası arena da kaynaklarımızı çok çok iyi kullanarak daha etkin olmalıyız” dedi.

DAHA TEMİZ, AKILLI VE VERİMLİ ENERJİ TEKNOLOJİLERİNE YATIRIM YAPILMASI GEREKİYOR

Enerji kaynaklarının sonsuz olmadığını ve dünyada 51 yıllık petrol, 53 yıllık doğalgaz ve 114 yıllık kömür kapasitesi kaldığını hatırlatan TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, “Enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz. Sanayimiz elektrik tüketiminde yüzde 47’lik bir paya sahip. Kaynağımız sınırlı ve yeni kaynaklar yaratmak, arz güvenliğini sağlamak ve sanayimiz üzerindeki enerji maliyeti baskısını hafifletmek gerekiyor. Enerji kaynaklarının verimli kullanılması, yatırımcı ve tüketiciyi koruyacak arz güvenliğinin sağlanması, finansal sürdürülebilirlik için emtia ve teknoloji maliyetlerinin doğru yansıtılması, rekabetçilik odağında verimliliğin öne çıkartılması, sanayimizin rekabet gücü için enerji verimliliğine yönelik eko-sistemin kurulması ve Ar-Ge, inovasyon çalışmaları ile ürün ve proseslerde verimlilik esaslı destek mekanizmalarının kurulması gerekiyor. Daha temiz, akıllı ve verimli enerji teknolojilerine yatırım yapılması gerekiyor. Türkiye olarak enerji verimliliği seferberliği başlatmalıyız. Enerji verimliliğinde bir ortak akla ve ortak vizyona ihtiyacımız var. Bu ortak akıl, ülkemizi her alanda sürdürülebilir kalkınmaya taşıyacaktır.”dedi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR PANELİ DÜZENLENDİ

Açılış konuşmalarının ardından toplantıda Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde Enerji Verimliliğinde Yeni Yaklaşımlar adıyla bir de panel düzenlendi. Panele, Şişecam Araştırma Teknoloji Geliştirme Merkezi Enerji Verimlilik Uzmanı Gürhan Dural, Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı Finans Kurumları İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu ile Escon Enerji Sistemleri Genel Müdürü Onur Ünlü katıldı.

 

| Haber Merkezi |
Sponsor

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


DİĞER HABERLER


Copyright © 2014 Çorluda Haber Tüm Hakları Saklıdır.

Çorlu'da Haber. Gerçek, tarafsız haber. Çorlu Haber

Sitemizde bulunan harici linkler sponsor/ilan olarak belirtilmektedir.
www.corludahaber.com

 
Çorlu'da Haber Kırklareli Haber