Günün Haberleri | Hava Durumu | Nöbetçi Eczane |      İş İlanı | Künye | İletişim
 

TEKİRDAĞ'DA YILIN İLK KARI YAĞMAYA BAŞLADI


▌ Çorlu'da Haber | www.corludahaber.com

TEKİRDAĞ'DA YILIN İLK KARI YAĞMAYA BAŞLADI
Haber Yayın Tarihi: 16-12-2021 02:41

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından 15 Aralık Çarşamba akşam saatlerinde Trakya'da kar yağışı başladı.

KAR YAĞIŞI AKŞAM SAATLERİNDE TRAKYA'DAN GİRİŞ YAPTI
Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hava sıcaklıklarındaki ani düşüş Edirne ve Krıklareli'de yağışları kara dönüştürdü.

ÇARŞAMBA KAR YAĞIŞI BAŞLADI
Trakya sınırından giriş yapan kar yağışı akşam saatlerinden itibaren Kofçaz ve Hamzabeyli, Lalapaşa civarında etkili olmaya başladı.

Dereköy Sınır Kapısı ile Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde karla karışık yağmur şeklinde etkili olan kar yağışı, havanında soğuması ile kar yağışına dönünce araçların üstüne ve yüksek kesimleri beyaz bürüdü.


TEKİRDAĞ'DA DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI
Tekirdağ'da Malkara, Hayrabolu, Saray, Çorlu ve Çerkezköy'ün yüksek kesimlerinde 15 Aralık Çarşamba akşam saatlerinde karla karışık yağmur başladı.


 

TEKİRDAĞ'DA BELEDİYE EKİPLERİ HAZIR BEKLETİLİYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri, tuzlama araçlarıyla önlem alarak, belirlenen noktalarda hazır bekletiliyor.


Yetkililer, kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Tekirdağ’a Malkara ilçesinden giriş yapan kar yağışı, Hayrabolu, Saray, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinin yüksek kesimlerinde kendini göstermeye başladı.

Yapılan açıklamada, akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetlenmesi ve ani sıcaklık düşüşüyle birlikte Trakya'da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde) karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği bildirildi.


NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK ?
Kar yağışının aralıklarla perşembe günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı  ve bazı ilçelerde önümüzdeki haftaya kadar zaman zaman devam edeceği tahmin edilirken, vatandaşlar soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma, don olayı ve kara yollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

 

TEKİRDAĞ'DA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Tekirdağ'da kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi pazra ve pazartesi günü hava sıcaklıklarının -4 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

MALKARA'DA KAR SOĞUĞU VAR
Malkara ilçesinde Çarşamba günü yerel olarak etkisini gösteren karla karışık yağmurun ardından Perşembe ve Cuma günü soğuk hava etkili olacak. Gündüz 4-6 derece arasında değişen hava sıcaklığı gece ve sabah saatlerinde -1 derecelere kadar düşecek.

 

 

ÇORLU VE ÇERKEZKÖY HAFTA BOYUNCA KAR YAĞIŞI VAR
Çorlu ve Çerkezköy'de haftasonuna kadar soğuk hava etkisini gösterirken, kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

 

SÜLEYMANPAŞA DİĞER İLÇERE GÖRE DAHA ILIMAN OLACAK
Süleymanpaşa ilçesinde ise gündüz hava sıcaklığı 5-7 derece civarında seyrederken, gece de 2-4 derece civarlarına kadar düşecek.

| Haber Merkezi |
Sponsor

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


DİĞER HABERLER


Copyright © 2014 Çorluda Haber Tüm Hakları Saklıdır.

Çorlu'da Haber. Gerçek, tarafsız haber. Çorlu Haber

Sitemizde bulunan harici linkler sponsor/ilan olarak belirtilmektedir.
www.corludahaber.com

 
Çorlu'da Haber Kırklareli Haber