Yaşam

İnsan kaynaklı yangınlara dikkat çekmek için ormanda temizlik yaptılar

Abdullah YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)- TARIM ve Orman Bakanlığı’nın insan kaynaklı orman yangılarının önlenmesi için başlattığı ‘Orman Benim’ kampanyası çerçevesinde Tekirdağ’da üniversite öğrencileri ile kurum müdürleri ormanda temizlik yaptı.

Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ Mahallesi’ndeki ormanlık alanda ‘Orman Benim’ kampanyasına katılan üniversite öğrencileri ve kurum müdürleri, ağaçlık alanda atılan çöpleri toplayıp, temizlik yaptı. Temizlik yapılan bölgeye, ‘Çöp atmam yangını önlerim’, ‘Atıkları toplar yangını önlerim’ yazılı pankartlar asıldı. Tekirdağ Orman İşletme Müdür Vekili Fuat Murat Mutlu, kampanyada ormanlarda insan kaynaklı yangınların çıkmasını önleme bilincinin oluşturulmasının amaçlandığını belirterek, “Ormanlık alanlardaki çöplerin ve yangına sebep olacak maddeleri temizleyerek yangınların azaltılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Yeşil vatanımızı yangınlardan korumak istiyoruz. Türkiye’de çıkan yangınların yüzde 90’ı insan kaynaklı. Bu kampanyayla insan kaynaklı yangınların azaltılması konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan üniversite öğrencisi Çağla Bandar, ormanları herkesin koruması gerektiğini söyleyerek, çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturdukları için mutlu olduklarını belirtti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu