Günün Haberleri | Hava Durumu | Nöbetçi Eczane |      İş İlanı | Künye | İletişim
 

CHP’Lİ YÜCEER ‘’YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARININ DURUMU NEDİR?’’


▌CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, son aylarda artan orman yangınlarını ve yangınlara karşı alınan önlemleri soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı. Çorlu'da Haber | www.corludahaber.com

CHP’Lİ YÜCEER ‘’YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARININ DURUMU NEDİR?’’
Haber Yayın Tarihi: 16-08-2019 09:54

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, soru önergesiyle orman yangınlarını meclis gündemine taşıdı. Bayram boyunca süren yangınlarda 400 hektara yakın orman, içinde yaşayan canlılarla birlikte kül oldu. Alevlerin uzun saatler boyunca kontrol altına alınamayışı ise tepkilere neden oldu. CHP’li Yüceer, bu yangınların ardından yangın söndürme uçakları ile yapılan müdahaleyi sordu.

Yüceer, önergesinde ormanların yangınlardan zarar görmesine karşı tedbirlerin yeterli düzeyde alınması ve yangınlarla etkin mücadele edilmesi gerektiği vurgusu yaptı. Yüceer, Orman Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz aylarda gündeme gelen yangın söndürme ihalesinin de altını çizerek THK’nın görev yapmasının neden engellendiğini sordu. Deneyimli kadrosuyla yıllardır yangın söndürme faaliyetlerine katılan ve Dünyanın önemli filoları arasında gösterilen THK filosunun orman yangınlarında kullanılmamasını eleştirdi. Orman yangınları sonrasında THK’nın neden görev almadığı da kamuoyunda tartışılmıştı.

Orman Genel Müdürlüğü filosunda yer alan uçakların niteliğini de gündeme getiren Yüceer, yangın söndürme faaliyetinde hangi firmaların yer aldığını sordu. Yangın söndürme işi yapan özel firmaların yeterince deneyimli olmadığını ifade etti. Son bir yılda kaç uçağın firmalar tarafında yangın söndürmede kullanıldığını da Yüceer’in soruları arasında yer aldı.

Yüceer’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

1-2018 yılında kaç farklı orman yangını çıkmıştır, kaç hektar orman alanı yanmıştır? 2019 yılının ilk 8 ayında kaç farklı orman yangını çıkmıştır, kaç hektar orman alanı yanmıştır?

2-Orman genel müdürlüğüne ait, yangınlara müdahaleye hazır kaç yangın söndürme uçağı mevcuttur?

3-Orman Genel Müdürlüğü tarafından yangın söndürme işi için açılan ihaleye kaç firma katılmıştır?    Orman Genel Müdürlüğü kaç farklı firmadan yangın söndürme işi için hizmet alımı yapmaktadır?

4-Bakanlık tarafından açılmış olan ihaleyi kazanan firmalar kaç yangın söndürme uçağı ile yangınlara müdahale etmektedir? Filosu ne kadardır?

5-Hem suya hem de karaya inip kalkabilen tipte kaç adet uçak müdahaleye hazır filoda durmaktadır?

6-Son bir yılda kaç farklı yangında kaç tane uçak söndürme faaliyetlerinde kullanılmıştır?

7-Yangın söndürme filosunun ortalama yaşı kaçtır?

8-Filonun genişletilmesi için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

9-İhale kazanarak filoya katılan ve yangın söndürme çalışmalarında görev alan firmaların yangın söndürme tecrübesi nedir?

10-Türk Hava Kurumu yangınlarda göreve hazır olduğunu beyan etmişken Türk Hava Kurumu’nun yangınlarda görevlendirilmemesinin gerekçesi nedir?

 

 

| Haber Merkezi |
Sponsor

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


DİĞER HABERLER


Copyright © 2014 Çorluda Haber Tüm Hakları Saklıdır.

Çorlu'da Haber. Gerçek, tarafsız haber. Çorlu Haber

Sitemizde bulunan harici linkler sponsor/ilan olarak belirtilmektedir.
www.corludahaber.com

 
Çorlu'da Haber Kırklareli Haber