Günün Haberleri | Hava Durumu | Nöbetçi Eczane |      İş İlanı | Künye | İletişim
 

CHP’Lİ YÜCEER ‘’GÜNÜMÜZ TÜRKİYE’SİNDE GAZETECİLİK ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEKTİR’’


▌CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, basından sansürün kaldırılmasının 111’inci yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı. Çorlu'da Haber | www.corludahaber.com

CHP’Lİ YÜCEER ‘’GÜNÜMÜZ TÜRKİYE’SİNDE GAZETECİLİK ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEKTİR’’
Haber Yayın Tarihi: 23-07-2019 11:44

Yaptığı açıklamada Yüceer, “Basınımızdan sansür kaldırılışından 111 yıl sonra sansürün ve otosansürün sıradan hale gelmesi trajiktir” dedi. Son bir yıl içinde binden fazla basın mensubunun işlerini kaybettiğini, yüzlercesinin hapishanelerde olduğunu bu nedenle, bugüne basın bayramı diyebilmenin imkansız olduğunu belirten Yüceer, “Anayasamızda ‘Basın hürdür sansür edilemez’ yazılı ama iktidar göz göre göre bu hükmü çiğniyor. Tutuklamalarla, cezalarla, göz altılarla, gözdağlarıyla, basının sesini kesiyor” dedi.

TEK SESLİ BİR BASIN YARATILMAK İSTENİYOR

Basından sansürün kaldırılması ve Basın Bayramına ilişkin yaptığı açıklamada ifade ve basın özgürlüğünün bir ülkede demokrasisinin kalitesini gösteren en önemli unsur olduğunu vurgulayan, Yüceer “Ne yazık ki basın özgürlüğümüz de demokrasimiz de sınıfta kalmıştır. İktidar halkın doğru haber alma hakkını açıkça ihlal etmektedir. Havuz medyasıyla tek sesli bir basın yaratmak istemektedir” dedi.

GAZETECİLİK ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEK DEMEKTİR

134 gazetecinin yazdıkları haberler ve yaptıkları yorumlar yüzünden hapisahanelerde olduğunu ve ençok gazetecinin Türkiye’de tutuklandığını bildiren Yüceer, “Günümüz Türkiye’sinde mesleklerinin gereğini yapan gazeteciler için gazetecilik yapmak demek ateşten gömlek giymektir. Bu koşullarda kutlanan bu güne bayram demek mümkün değildir” dedi.

DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ENDEKSİ'NDE TÜRKİYE 157. SIRADA

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün her sene yayımladığı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye’nin 157. sırada yer aldığını ifade eden Yüceer, “Halkın doğru bilgiye ulaşma hakkı İktidar tarafından bile isteye engelleniyor. Halkın haber alma hakkını savunan bir avuç gazete dışında basınımızın hali içler acısıdır” dedi.

 

| Haber Merkezi |
Sponsor

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


DİĞER HABERLER


Copyright © 2014 Çorluda Haber Tüm Hakları Saklıdır.

Çorlu'da Haber. Gerçek, tarafsız haber. Çorlu Haber

Sitemizde bulunan harici linkler sponsor/ilan olarak belirtilmektedir.
www.corludahaber.com

 
Çorlu'da Haber Kırklareli Haber